Редактор: Виолета Николаеваe-mail: Снимки Личен архивС тържество отпразнуваха своята 5-годишнина възпитаниците на Дневен

...
Редактор: Виолета Николаеваe-mail: Снимки Личен архивС тържество отпразнуваха своята 5-годишнина възпитаниците на Дневен
Коментари Харесай

Дневен център за младежи с увреждания във Варна отпразнува 5 години

Редактор: Виолета Николаева

e-mail: 

Снимки Личен списък

С празненство отпразнуваха своята 5-годишнина възпитаниците на Дневен център " Слънчевата къща " във Варна, описаха родители за " Петел ". " За нас, родителите, това е един изкачен връх - резултат от наставнически активизъм и добра обществена политика на Община Варна. Това е първия основан в страната Дневен център за младежи с по-тежки увреждания. В организацията на грижата за тази целева група се срещат обществени, здравни и просветителни услуги, рехабилитация и палеативни грижи.

Изминалите 5 години бяха време на старания на другите експерти да реализират успеваемост посредством обмисляне и екипност в работата, на доброволците - да покажат какъв брой огромни сърца имат и по какъв начин това внася позитивизъм в ежедневните занимания и в празниците. Днес благодарим  на администрацията на Община Варна и на всички донори, с помощта на които беше обогатена материалната база на центъра и се опитаха разнообразни новаторски лечения като ритъм-терапия, гонг-терапия, ландшафт-терапия.



Година преди основаването на Дневен център " Слънчевата къща " броят на младежите, приключили учебния стадий на образование и престояващи затворени вкъщи се усилваше. Лично аз нямах избор и взех година неплатен отпуск от работа, с цел да остана до щерка си у дома. За тази цяла година от обществените служби не ми се обадиха нито един път, с цел да ни попитат по какъв начин сме или да предложат нещо: услуга, ергономична инвалидна количка, валчер за културни събития... ", написа Диана Маркова - майка на възпитаничка на центъра. 



" Пълната безизходност на ситуацията изкара нас, родителите на нашия кротичък, само че решим поход в отбрана на правата на децата ни. Сега желаеме нормалност. Молим се да не се случва нищо, което още веднъж да ни хвърли в някакви крайности и отрицателни усеща.  Сега желаем порастналите ни деца да извървят своите стъпки към по-независим живот, към какъвто всички се стремим. Другото е държавен расизъм - да крием " ненормалните " деца за спокойствието на " естествените " хора. Лицемерието не е решение на казуса ", споделят през днешния ден родителите. 





















Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР